Loungeset eikenhout


Eiken is een tijdloze houtsoort met een warme uitstraling. Eikenhout heeft een toenemende populariteit in buitenmeubels, mede doordat men tegenwoordig liever kiest voor duurzame producten. Eikenhout staat bekend om zijn sterkte en is duurzamer dan vele andere houtsoorten. Daarom gaat Eiken ook een stuk langer mee. Eikenhout is daarom ook een prachtige houtsoort om buitenmeubels zoals tafels, stoelen en loungesets en overige tuinmeubels van te maken.

Eiken is bekend geworden van het constructiehout wat gebruikt werd voor binnen en buiten. In vele oudere gebouwen is Eiken gebruikt voor dragende constructies. Eikenhout kan buiten onbehandeld gebruikt worden en is daardoor vriendelijker voor het milieu dan bijvoorbeeld geïmpregneerde houtsoorten.

Voor alle buitenproducten geldt dat ze in de winter beter binnen gezet kunnen worden. Zo ook bij Eiken tuinmeubels. Geen enkele houtsoort staat graag in een plas water of onder een laag sneeuw. Houdt hier rekening mee met weersextremen. U kunt de producten natuurlijk wel beschermen tegen winterkou en nattigheid door middel van afdekken of een stukje van de grond af te plaatsen. 

Product added to wishlist
Product added to compare.