White & Grey wash

White & Grey wash

White & Grey Wash 

White Wash meubels zie je steeds vaker voorbij komen. White maar ook Grey Wash is een speciale techniek waar je je houten meubels een geheel nieuwe frisse look kunt geven. Uiteraard is deze techniek ook toepasbaar op houten vloeren en houten accessoires.

De oorsprong van deze techniek komt van onder andere boerderijen, waar muren veelal met kalk bewerkt werden vanwege de ontsmettende werking. Het kalk trok in de naden, nerven en dit gaf een speciaal effect. Dit effect wordt steeds vaker ook in huidige interieur stijlen terug gezien.

Tegenwoordig gebruikt men echter een nieuwe makkelijkere techniek om een meubel een White of Grey-Wash look te geven.

€ 30,25
Inclusief belasting

DOE HET ZELF, STAP VOOR STAP

1) ontvet het meubel of het te bewerken (houten) product.  Bij onbehandeld hout gebruik je daarvoor thinner. Bij behandeld hout gebruik je een verfreiniger 

2) Schuur het hout,  de was of eerdere laklagen dienen volledig verwijderd te worden. Maak daarna alles stofvrij 

3) Bepaal het gewenste effect. Hoe meer lagen hoe witter het meubel. Tussen de lagen moet je licht opschuren.

4) Breng met een kwast de White-Wash (of Grey-Wash)  verf aan op moeilijk bereikbare plaatsen zoals bijvoorbeeld hoeken en randen.

5) Direct daarna verf je de grotere oppervlakken met een roller. Neem dan gelijk ook de al geverfde randjes nog even mee.

6) Nadat alles droog is, schuur je de meubels of het te bewerken (houten) product opnieuw op met zeer fijn schuur papier.

7)Het onbehandelde hout krijgt uiteindelijk drie laklagen en het behandelde hout twee laklagen

8) Breng een beschermlaag/ polish aan, als je het meubel met white-wash effect extra wilt beschermen tegen beschadiging. Dit kan ook aangebracht worden met een kwast en roller. 

De beschermlaag hoeft niet, soms kiest men er bewust voor dit niet te doen. Het meubel krijgt dan een mooie verweerde look (vintage) met natuurlijke beschadigingen. 

999 Items
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.